LEARN

Entry #9

Provide a production and sound stage for a real estate company to produce educational, motivational, and
training videos for new and prospective realtors.


Entry #16

Replacing a 1950’s-era middle school at the same site, Mount Jordan Middle School is a showcase learning
facility built for the community. The school exemplifies the Districts’ commitment to education while
providing a safe and comfortable learning environment for its students. To support the Canyons School
District’s STEAM curriculum, Mount Jordan is specifically designed to foster student engagement and
collaboration. Careful collaboration between all team members ensured the District’s vision was met within
their given budget.

The building’s interior features innovative teaching spaces called ‘Learning Communities.’ Learning
Communities consist of classrooms surrounding a collaboration center. The collaboration center supports
multi-group, active, and project-based learning activities. In addition, small break-out rooms and ‘think tanks’
give a place for quiet individual learning or small group discussion. This variety of space, size, and function
empowers educators to engage with their students. In total, the school has six Learning Communities defined
with vibrant colors, modular furniture arrangements, an abundance of natural light, and stunning views of the
Wasatch Front Mountains.


Entry #23

The SJ Quinney College of Law’s design allocates and configures space in an innovative and responsive
manner, eliminating barriers between functions and supporting the College’s programmatic innovations.
Encompassing a student-centric, service learning model, the new facility provides collaborative studentfaculty
research environments while advancing sustainability initiatives and providing a model for law
schools across the country.

The SJ Quinney College of Law was designed to align with the core values of the law school, including:
• Expressing the College of Law’s fundamental values and facilitating its dynamic programs through
dis0nc0ve architectural design.
• Advancing student-centric, innovative legal education methodologies.
• Developing a responsive model of legal education, focusing on the problems of our day through
collaborative research, innovative pedagogy, and direct public service.
• Respecting the environment and conserving resources, achieving significant energy efficiency, and
inspiring sustainable and responsible practices.
• Maximizing the use of space, assigning multiple activities within shared spaces while providing inherent
flexibility.
• Creating a lively campus gateway, contributing to the University’s development consistent with the
Master Plan guiding principles.


Entry #28

Utah State University Eastern’s Golden Eagles now have a new space where they can learn, connect, and
share while enhancing an evolving image for campus. The Arts & Education building is a two-story, freestanding
58,000 square foot building that prominently spans the 400 North block of the Price campus. It
features a new exterior thin-brick system, a rusted panel wall, glass handrail, polished concrete and boardformed
concrete walls. Placed at the heart of the 75-year-old campus, the facility is now home to a black box
theater, choral room, band practice rooms, offices and classroom space for criminal justice, communication,
art, theater and music departments. The building is set between the Geary Theatre and the G.J. Reeves
Building, giving the campus an exciting new identity not common for it’s rural location. The project scope also
included seismic stabilization, expanding the Geary Theatre and creating a new scene shop.


Entry #29

The new Science and Technology building was established with the key goal of providing broadcast and
distance learning capabilities for science lab environments broadcasting chemistry, biology, zoology, human
anatomy and physics to remote communities in Tooele County. This allows students to stay in their rural
communities while seeking college degrees and credits and is the first university facility in the state to do so.
The building also continues the Tooele Education Corridor with a strong physical and visual connection
between all USU buildings along Tooele Boulevard. Design goals included designing a state-of-the art,
flexible facility that celebrated its context and looked to the future while inspiring students within a clean,
yet bold palette.